ILEAnet

Despre ILEAnet

De ce ILEAnet?

Responsabilii din domeniul aplicării legii se confruntă cu provocări zilnice, cu numeroase probleme, de la nevoi practice, de bază, la provocări tehnice și societale complexe. Ce reprezintă aceste probleme și cum pot fi soluționate acestea? Câte soluții (abordări, metode, tehnologii) există deja dar totuși nu sunt cunoscute sau diseminate? Cum să ne asigurăm că viitoarele programe de cercetare și inovare sunt dedicate dezvoltării de instrumente și abordări cu adevărat utile pentru agențiile de aplicare a legii și că pot contribui la rezolvarea problemelor lor? Misiunea principală a ILEAnet este de a facilita găsirea acestor răspunsuri, prin gruparea în jurul acestor întrebări atât a agențiilor de aplicare a legii din Europa cât și a personalului acestora.

ILEAnet: “Locul în care poti adresa întrebări si primi răspunsurile de care ai nevoie.”

ILEAnet este finanțat prin Orizont 2020 - Programul de Cercetare și Inovare al Uniunii Europene - în baza Acordului de finanțare nr. 740714. Proiectul reprezintă un cluster de rețele creat de către practicienii din cadrul agențiilor de aplicare a legii în scopul  rezolvării problemelor curente și emergente majore cu care se confruntă. ILEAnet va permite o mai bună comunicare și schimburi de informații atât între organizațiile de practicieni cât și între indivizi. Complementar, după caz, vor fi solicitate și expertize din domenii conexe, creând în cele din urmă o punte între agențiile de aplicare a legii, academicieni, oameni de știință, industrie și factorii de decizie politică. ILEAnet va conferi agențiilor de aplicare a legii o mai mare vizibilitate în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, orientând eforturile viitoare spre instrumente care le sunt cu adevărat utile.

Cum poti deveni membru?

Rețeaua de organizații ILEAnet și comunitatea persoanelor fizice este sprijinită de o platformă online dedicată, în cadrul căreia au loc toate schimburile de informații. Pentru a accesa conținutul acestei platforme web și a vă alătura comunității de polițiști și alți practicieni și experți din întreaga Europă și nu numai este necesar să vă adresați contactelor naționale locale ILEAnet (INC). INC-urile validează solicitările de membru, asigură o funcționare eficientă a rețelelor naționale și, în colaborare cu coordonatorul ILEAnet și coordonatorul științific, garantează calitatea discuțiilor on-line.

Informatii suplimentare?

Pentru mai multe informații despre misiunea, obiectivele, conceptual și viziunea ILEAnet, puteți vizita www.ileanet.eu (site disponibil doar în limba engleză).

ILEAnet news

It is already time to define and plan the follow-up activities from the Public Workshop Read more
Many thanks to the Latvian State Police ... Read more
At the ILEAnet Public Workshop in Riga, ways for LEAs to adopt and deploy innovative outputs from security research projects will be... Read more
Concept & approach of the Public Workshop Read more

The ILEAnet Online Platform offers a collaborative space for LEA practitioners and academics to exchange about the solutions that security...

Read more